Open HealthHub krijgt substantiële investering om de patiënt samen met de arts centraal te zetten met behulp van de mHealth toepassing Improve

9 januari 2018, Utrecht

Na een succesvolle startfase met meerdere ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland en de toetreding van sterke groep aandeelhouders vormen de basis voor verdere uitrol van het Improve platform in de zorgmarkt.

Met behulp van Improve kunnen artsen, zorgverleners en complete zorginstellingen zelf eenvoudig hun eigen mHealth zorgpaden ontwikkelen. Via vragenlijsten en voorlichting in de Improve app kan de patiënt zich in alle rust voorbereiden op polibezoeken terwijl de arts gestructureerd de relevante data ontvangt voor de behandeling. Patiënten  profiteren van de betere ondersteuning gedurende hun behandeling terwijl artsen en zorgverleners profiteren van minder administratie lasten. “Shared decision making” wordt zo in de praktijk gebracht waarbij alle outcomes direct gemeten en geregistreerd worden
(“value based healthcare”).

Improve biedt als eerste platform ter wereld de mogelijkheid om zorgpaden digitaal uit te zetten, die middels “end-to-end encryptie” optimaal beveiligd zijn. “End-to-end encryptie” wordt in de zorg reeds gebruikt voor chats tussen artsen onderling, echter was – tot de introductie van Improve – voor communicatie tussen arts en patiënt nog niet beschikbaar. “Door bewust te kiezen voor een mobiele toepassing voldoen wij aan de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die vanaf mei 2018 van toepassing zal zijn” aldus Marco Woesthuis, mede oprichter Open HealthHub en voormalig arts.

Improve wordt met succes bij diverse ziekenhuizen en commerciële klinieken ingezet waaronder Radboudumc, Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) en Zuyderland. “De Improve app is duidelijk een vorm van innovatieve zorg die in de toekomst een belangrijke rol gaat spelen in de arts-patiënt relatie” aldus Dr. Hajo Auwerda, internist en hematoloog B12 Kliniek Amsterdam.Naast de oprichters Marco Woesthuis en Martijn Verhoeven zal Philip Mebius het management team van Open HealthHub komen versterken als CFO. Leon Pillich, oud-directeur -eigenaar van Aia Software, krijgt een adviserende rol voor het management.