Neem de regie terug over je eigen gezondheid en laat je ondersteunen door je arts

Open HealthHub is een platform voor patiënten en artsen om veilig en vertrouwd met elkaar te kunnen communiceren. Dit moet simpel en makkelijk zijn. Wij geloven erin dat als patiënten zelf de regie over hun gezondheid nemen, dit de kwaliteit van de behandeling bevordert. Ook de arts kan alleen verbeteren als de feedback van de patiënt hoogwaardig is. Onze toepassing Improve is samen met patiënten en artsen ontwikkeld en draait op het Open HealthHub API platform.

Ons team

Marco Woesthuis MD

CEO & Founder

Bekijk profiel
Martijn Verhoeven

CTO & Founder

Bekijk profiel
Philip Mebius

CFO

Bekijk profiel
Jessica Wijnolts

Medical Content

Bekijk profiel
Tim Schrooten

Medical Content

Bekijk profiel
Kim Grootelaar

Medical Content

Bekijk profiel
Thomas Tol

Sales manager

Bekijk profiel
Charlotte Buts

Marketing

Bekijk profiel
Taco Hofland

Project lead

Bekijk profiel
Daniel Legro

Adviseur

Bekijk profiel
Leon Pillich

Adviseur

Bekijk profiel

Onze geschiedenis

Open HealthHub is ontstaan als onderzoeksproject van het voormalige Telematica Instituut (Novay). Met het project werd een infrastructuur gebouwd waarbij zorgpartijen samen konden werken om hun informatie beschikbaar te stellen via ‘de cloud’.

In 2011 won het onderzoeksproject een Accenture Innovation Award voor de zorg. In 2014 werd Open HealthHub een startup waarbij een publieke infrastructuur wordt aangeboden aan iedereen die zorg apps wil ontwikkelen. Daarnaast verkreeg de onderneming een grant van het nationale onderzoeksprogramma COMMIT/.

In 2015 verandert Open HealthHub zijn koers om na een publieke API infrastructuur ook beveiligde API infrastructuur te bouwen voor patient en arts communicatie. Samen met de artsen en patienten wordt de eerste toepassing gebouwd genaamd Improve.